Način pripreme
Krompir narendajte i začinite ga sa malo soli i bibera, a nakon toga ga rasporedite i pritisnite odgovarajuću činiju za salatu.
U posebnoj posudi pomešajte majonez, ceđeno kiselo mleko, narendani sir, kiseli krastavac isečen na kockice, izgnječeni beli luk, narendana kuvana jaja, kao i sitno seckanu mirođiju od koje sačuvajte malo za ukras.
Sve dobro promešajte i ravnomerno sipajte preko krompira. Preko svega narendati kačkavalj na sitno i vodite računa da prekrijete celu površinu.
Od povrća za ukras napraviti ukrase kao što je na slici ili kako vama odgovara. Od na rendanog belanca možete napraviti cvetove uz pomoć čeri paradajza, kao i cvetiće od šargarepe i rotkvice.
Jedna doza domaćeg majoneza: u posudu štapnog miksera stavite sledeće namirnice redom: prstohvat soli, prstohvat limuntusa, 200 ml ulja, 100 ml svežeg mleka (hladnog iz frižidera).
Štapni mikser ubacite do dna posude, uključite ga na maksimalnu brzinu i polako ga podižite na gore. Pasirajte smesu oko jedne minute. Zbog razlike u uljima ponekad možete dobiti malo gušći, a ponekad malo ređi majonez. Ako je majonez redak dodajte mu malo ulja u tankom mlazu i nastavite da pasirate dok ne dobijete željenu gustinu :)
Prijatno!