Način pripreme
Za rolnice: Meso se istuca pažljivo tučkom između folija. Začinjava se maslinovim uljem, solju i biberom po ukusu.
U centar svakog filea se stavlja sušeni paradajz i sveži bosiljak. Strukovi se presavijaju kao rolnice, koje se uvijaju dobro sa komadima slanine.
Tako napravljene rolnice se uvijaju u aluminijumsku foliju (pre toga ipak mogu da se začine). Gotove pileće rolnice se stavljaju u kesu za pečenje. Peku se na 200 stepeni. Nakon oko pola sata treba da se skuva.
Za kuskus: Kuskus se zaprži u zagrejanoj masnoći uz povremeno mešanje.
Pileći bujon, sok od pomorandže i limun se pomešaju i dobijena smesa se stavlja da provri na slaboj vatri. Kuskus se preliva nastalim vrelim bujonom koji smo pre toga filtrirali.
Pokriva se poklopcem i ostavlja se da se dinsta. Ako se nakon toga kuskus slepio stavlja se malo maslinovog ulja i razmesi se. Stavljaju se usitnjene crne masline, paradajza (blanširan i oljušten) i krastavac. Posipa se solju, biberom i maslinovim uljem.