Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Milfoj»Čokoladni milfoj sa maskarponeom

Čokoladni milfoj sa maskarponeom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Čokoladni milfoj sa maskarponeom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako pokušate da predstavite savršeni desert, sigurni smo da ćete predstaviti baš ovaj"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 100 g
  • jagode - 500 g
  • menta - 4 grančice
  • jaje - 1 komad
  • maskarpone - 200 g
  • šećer - 100 g
  • konjak - 20 ml
  • želatin - 20 g
  • skrob - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Čokolada se istopi na pari na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Sipa se u tankom sloju preko celofana i ostavlja se da se ohladi. Iseče se 9 kvadrata.

Priprema se krem, tako što se maskarpone pomeša sa konjakom, šećerom, želatinom prethodno natopljenim u vodi pola sata i oceđenim. Dodaje se umućeno žumance.

Sto grama jagoda se ispasira, dodaje se malo vode i šećera i stavi se da provri. Dodaje se skob, razmućen sa vodom, i sve se zagreva na ringli, ali da ne provri.

U tri tanjira se stavlja po jedan kvadrat. Odozgo se stavi maskarpone i poređa se nekoliko celih jagoda. Odozgo se pokrivaju sa drugim kvadratom, kremom i jagodama i pokriva se trećim kvadratom.

Servira se ukrašeno listićima mente i preliveno sosom od jagode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: