Torta sa maskarponeom i breskvama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
29/07/2018
"Ovakva torta se ne gleda, ovakva torta se jede "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U činiji umutite jaja i tečnu čokoladu, da dobijete penasti krem. Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo i ponovo promešajte.

Isipajte smeus u tavu, obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Kada se ispečena korica u potpunosti ohladi, uklonite papir i stavite je u široki tanjir.

Pomešajte maskarpone sa šećerom i dobro premažite koricu.

Izvadite plodove iz kompota i isecite ih na komadiće. Ravnomerno rasporedite preko maskarpone sira.

Razmutite želatin u 1/2 šolje vode. Sok od kompota zagrejte, da proključa, da mu odajte razmućeni želatin. Sklonite sa vatre i ostavite po strani oko 10 minuta.

Zatim prelijte tortu želiranim sokom.

Stavite u frižider na 24 sata, da se u potpunosti stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar