Način pripreme
Prvo operemo, očistimo i osušimo jagode. Isečemo sitno i ostavljamo sa strane.
U posudu stavljamo maskarpone, vanilu, javorov sirup i mešamo spatulom dok ne dobijemo homogenu smesu.
Isečemo sitno listove mente i zajedno sa jagodama dodajemo u posudu u maskarpone, mešamo pažljivo.
Pokrivamo pleh providnom folijom i uz pomoć kašičice stavljamo na nekoliko mesta dobijenu smesu. Ja sam dobila 10 gomilica. Stavljamo pleh u frižider na 2-3 sata (ako želite da se bombone zamrznu, možete staviti u zamrzivač).
Nakon što prođe vreme, rastopimo na pari mlečnu kuvertiru i ostavljamo da se ohladi 5 minuta.
Vadimo pleh iz frižidera i uz pomoć kašičice uvaljamo gomilice jednu po jednu u čokoladu i stavljamo ponovo u pleh. Vraćamo pleh u frižider ili zamrzivač da se kuvertira stegne i nakon toga serviramo bombone od jagoda i maskarponea sa svežim listovima mente i svežim jagodama.
U sezoni jagoda probajte obavezno i recepte za paj od jagoda ili omiljeni čizkejk sa jagodama.