Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Bombone sa maskarponeom i jagodama

Bombone sa maskarponeom i jagodama

Bombone sa maskarponeom i jagodama
Fotografije: Yasmina Atanasova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Zadovoljstvo 3 u 1 - jagode sa čokoladom i maskarponeom u obliku domaćih bombona."

Potrebni sastojci

  • jagode - 120 g
  • maskarpone - 250 g
  • javorov sirup - 4 supene kašike (možete staviti med)
  • vanila - 2 komada
  • menta - 4 - 5 listova
  • mlečna kuvertira - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo, očistimo i osušimo jagode. Isečemo sitno i ostavljamo sa strane.

U posudu stavljamo maskarpone, vanilu, javorov sirup i mešamo spatulom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Isečemo sitno listove mente i zajedno sa jagodama dodajemo u posudu u maskarpone, mešamo pažljivo.

Pokrivamo pleh providnom folijom i uz pomoć kašičice stavljamo na nekoliko mesta dobijenu smesu. Ja sam dobila 10 gomilica. Stavljamo pleh u frižider na 2-3 sata (ako želite da se bombone zamrznu, možete staviti u zamrzivač).

Nakon što prođe vreme, rastopimo na pari mlečnu kuvertiru i ostavljamo da se ohladi 5 minuta.

Vadimo pleh iz frižidera i uz pomoć kašičice uvaljamo gomilice jednu po jednu u čokoladu i stavljamo ponovo u pleh. Vraćamo pleh u frižider ili zamrzivač da se kuvertira stegne i nakon toga serviramo bombone od jagoda i maskarponea sa svežim listovima mente i svežim jagodama.

U sezoni jagoda probajte obavezno i recepte za paj od jagoda ili omiljeni čizkejk sa jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: