bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Savršeno pečeni pileći bataci

Savršeno pečeni pileći bataci

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Savršeno pečeni pileći bataci
Fotografije: Zoritsa
1 / 9
05/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
"Ako mislite da je spremanje savršeno pečenih pilećih bataka lak posao, u pravu ste - vidite kako"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • maslac - 1/2 pakovanja, meki
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • limun - 1 komad
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • estragon - 1/2 kašičice, sušeni
  • belo vino - 150 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu, osuše i natrljaju sa kašom napravljenom od soka od jednog limuna, dimljene aleve paprike, estragona, kurkume, bibera i soli po ukusu.

Ostavljaju se pokriveni u frižideru tokom jedne noći da upiju arome začina.

Nakon toga pileći bataci se zaprže na kratko u tiganju sa maslacem i maslinovim uljem, da se zadrže sokovi u mesu.

Poređaju se u posudu za pečenje, odozgo se prelivaju sa preostalom masnoćom iz tiganja, a na dno posude se sipa belo vino.

Jelo se peče oko 2 i po sata na 160 stepeni, pri čemu se proverava nakon prvog sata.

Za garnirung možete da spremite krompir ispečen u rerni.

Servirajte savršene pečene pileće batake prelivene sa sokom koji se izdvojio u posudi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: