Način pripreme
Prvo pripremamo kore. Brašno pomešamo sa šećerom, dodajemo kakao, sodu i prašak za pecivo. Stavljamo so i promešamo dobro.
U posebno pomešamo jaja. Uz neprestano mešanje dodajemo kiselo mleko, mlaku vodu, ulje i esenciju vanile.
Suvu i tečnu smesu postepeno mešamo, dobijenu smesu sipamo u prethodno namazan kalup za tortu i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo.
Dok se kolač peče, pripremamo glazuru.
U čokoladu, rastopljenu na pari dodajemo maslac i kondenzovano mleko. Mutimo dok ne dobijemo gust čokoladni krem.
Krem nanesemo odozgo i sa strane na gotov čokoladni kolač, nakon što se ohladi i stavljamo u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Ukrašavmao sočan čokoladni kolač kao tortu mrvljenim orašastim plodovima po izboru.
Komentari