Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač kao milibrot

Kolač kao milibrot

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolač kao milibrot
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ne znamo da li je kolač ili milibrot, ali je prosto unikatan!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 grama
  • jaja - 3 komada
  • lešnici - 20, celi
  • sveže mleko - 130 ml
  • šećer - 100 grama
  • svež kvasac - 20 grama
  • tečni zaslađivač - 1 supena kašika
  • maslac - 60 grama
  • mast - 60 grama
  • sušeno voće - 100 grama
  • kora limuna - 1 supena kašika
  • kora pomorandže - 1 supena kašika
  • vanila - 2 komada (po 2 g)
  • smeđi šećer - 2 supene kašike (za posipanje)
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko i u njemu istopite kašiku šećera i kvasca. Ostavite da se aktivira.

Zagrejte maslac i mast, ostavite da se ohlade.

U posebnoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanile i prstohvat soli. U njih dodaje aktivirani kvasac, mast i maslac, zaslađivač. Dobro izmešajte.

Dodajte u delovima prosejano brašno u smesu. Na kraju dodajte sušeno voće i kore citrusa.

Dobro podmažite pravougaoni kalup za pečenje.

Sipajte smesu unutra i ravnomerno pospite s 2 kašike smeđeg šećera. Poređajte cele lešnike odozgo.

Zagrejte rernu na 170 stepeni i pecite kolač dok ne bude gotov - otprilike 30 minuta.

Kolač kao milibrot je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: