Način pripreme
Za pravljenje testa umutimo kristal šećer i jaja. Postepeno dodajemo ulje i nastavljamo da mešamo mikserom na sporoj brzini. Sodu pomešamo sa kiselim mlekom i dodajemo u umućena jaja.
Prosejemo brašno sa amonijačnom sodom i praškom za pecivo i dodajemo unutra umućene tečne sastojke i vanilu. Mesimo dok ne dobijemo ne mnogo tvrdo testo. Oblikujemo loptice veličine oraha i pečemo na 150 stepeni dok ne bude gotovo.
Pečene gurabije ostavljamo da se ohlade i tek onda vadimo unutrašnjost. Oštrim nožem vadimo unutrašnjost svake gurabije, pazimo da ne uzmlemo veliku količinu.
Pomešamo dve vrste krema od gore navedenih sastojaka.
Svaku gurabiju punimo kremom i zalepimo drugom.
Rastvaramo u dve posude po 200 ml svežeg mleka, žutu i crvenu boju. Zalepljene breskve potapamo u rastvorenu boju i mleko. Važno je da se ne drže mnogo u tečnošću da ne bi omekšale previše. Nakon što ih obojimo, uvaljamo ih u kristal šećer.
Važno je da odstoje nekoliko sati na hladnom da omekša krem i spremne su za jelo.
Komentari