Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slatke Breskve»Domaće breskvice - po porodičnom receptu

Domaće breskvice - po porodičnom receptu

KrisiKrisi
Početnik
2115
Domaće breskvice - po porodičnom receptu
Fotografije: Krisi
2 / 6
16/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
40
"Dobri porodični provereni recepti se prenose sa generacije na generaciju - kao što su ove breskve"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 1 1/2 šolje
  • šećer - 500 g
  • brašno - 1 kg
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • krem prva vrsta
  • mrvice - od izvađene unutrašnjosti gurabija
  • slatko od šumskog voća - 2 tegle
  • orasi - samleveni u blenderu
  • krem druga vrsta
  • mrvice - od izvađenih gurabija
  • tečna čokolada - 1 tegla
  • orasi - samleveni u blenderu
  • sveže mleko - za razređivanje čokolade.
  • za bojenje bresaka
  • sveže mleko - 400 ml
  • poslastičarska boja - crvena i žuta
  • šećer - kristl, za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje testa umutimo kristal šećer i jaja. Postepeno dodajemo ulje i nastavljamo da mešamo mikserom na sporoj brzini. Sodu pomešamo sa kiselim mlekom i dodajemo u umućena jaja.

Prosejemo brašno sa amonijačnom sodom i praškom za pecivo i dodajemo unutra umućene tečne sastojke i vanilu. Mesimo dok ne dobijemo ne mnogo tvrdo testo. Oblikujemo loptice veličine oraha i pečemo na 150 stepeni dok ne bude gotovo.

Pečene gurabije ostavljamo da se ohlade i tek onda vadimo unutrašnjost. Oštrim nožem vadimo unutrašnjost svake gurabije, pazimo da ne uzmlemo veliku količinu.

Pomešamo dve vrste krema od gore navedenih sastojaka.

Svaku gurabiju punimo kremom i zalepimo drugom.

Rastvaramo u dve posude po 200 ml svežeg mleka, žutu i crvenu boju. Zalepljene breskve potapamo u rastvorenu boju i mleko. Važno je da se ne drže mnogo u tečnošću da ne bi omekšale previše. Nakon što ih obojimo, uvaljamo ih u kristal šećer.

Važno je da odstoje nekoliko sati na hladnom da omekša krem i spremne su za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Odlične su.
16.08.2019 18:24
1