Način pripreme
NApomena - moji zaslađivači su 1:1 u odnosu sa šećerom.
Svi sastojci osim orašastih ploda i brašna se pomešaju u posudi i mute se žicom za mućenje. Nakon toga se dodaju i oni zajedno sa praškom za pecivo. Meša se špatulom, a na kraju se mesi rukomaa. Dobija se veoma mekano testo.
Ostavite testo na desetak minuta na sobnoj temperaturi. Ako želite da ga razvijete i isečete kalupčićima, onda ga ostavite u frižideru barem na dva sata.
Od testa se kidaju komadi po 20 g i oblikuju se mali keksići. Videćete ih na jednoj od fotogragija. GLedajte da budu jednake veličine. Dobili smo 21 komad.
Keto keksići se stavljaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 15-20 minuta. Ali svaka rerna peče drugačije, nadgledajte ih,
Ostavite keksiće da se u potpunosti ohlade. Možete direktno da jedete i tako, svakako su mnogo ukusni.
Keksiće sam slepila sa domaćim slatkom bez šećera.
Na kraju sam posula keto božićne kolačiće sa malo stevije.