Grčka salata Melidzana

22/08/2019
"Dole ruke od naših patlidžana - trebaju nam, jer ćemo pripremiti jednu veoma svežu salatu "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite tekućom vodom, ne ljuštite, odsecite dršku.

Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Proverite da li su gotovi tako što pritisnete viljuškom odozgo, treba da budu meki.

Izvadite, pokrije posudu poklopcem i ostavite da se potpuno ohladi. Isecite na dva dela po dužini. Ostavite u đevđir da se ocedi od vode 10-15 minuta. Možete osušiti ubrusom. Oštrim nožem napravite romboidne proreze.

Isecite beli luk na dasci, pritisnite ravnim delom noža da se raspuknu, uljuštite i posolite i ponovo ravnim delom noža izgnječite na pire.

Stavite u posudu, prelijte sirćetom, maslinovim uljem, ako je potrebno još malo soli i lepo promešajte smesu.

Prelijte odozgo otvoreni patlidžan, rasporedite smesu. Odozgo stavite kockcie feta sira, pospite maslinovim uljem i iseckanim oeršunom.

Vaša grčka salata Melidzana je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar