Način pripreme
Rastvorite 15 g kafe (2 supene kašike pune) u 100 ml hladne vode i promešajte.
U blender stavite led, prethodno ga izmrvite malo da ne opterećujete uređaj previše.
Sipajte 400 ml vode i sipajte šećer. Uključite da se sve samelje i nakon toga dodajte kafu.
Promešajt dobro i rasporedite u 6 šolja. Preko ledene kafe u svaku čašu sipajte mleko - dobro ohlađeno. Nemojte mešat da dobijete prelivajući efekat.
I kao svaki kapućino, ovaj takođe ima penu koja liči na kajmak.
Za njega dobro umutite preostaloh 100 ml vode sa druge dve kašike kade i dve kašike šećera (preporučuje se u prahu).
Možete mutiti mikserom na velikoj brzini, u blenderu ili multipraktiku. Može i ručno. Treba da dobijete gustu penu.
Rasporedite mekanu penu preko svake čaše ledenog zadovoljstva i servirajte odmah.
Komentari