Zec na lovački način po francuskom receptu

07/09/2019
"Da odstrelimo danas jednog zeca na lovački način - i vi ste pozvani ako nosite vino "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca. Propržite slaninu, nemojte da dodajete masnoću, dodajte meso i luk. Dinstajte dok ne omekša luk. Sipajte vino i 280 ml vode.

Dodajte muskatni oraščić, biber i stavite smesu da provri. Pokrijte poklopcem, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta. Dodajte pečurke i dinstajte još 15 minuta.

Pre serviranja pomešajte maslac i brašno i sipajte u sos. Mešajte dok se ne zgusne i servirajte posuto peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar