Marinirani zec iz rerne

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
2796
Marinirani zec iz rerne
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Ovaj savršeno mariniran zec vas neće ostaviti ravnodušnim. Pripremite i domaće vino."

Potrebni sastojci

  • zec - 1.5 kg
  • med - 1 supena kašika
  • senf - 1 kašičica
  • belo vino - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • biber
  • so
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Operite zeca, isecite na porcije i ostavite u hladnoj vodi oko 2-3 sata.

Ponovo operite porcije i poređajte u pleh. Prelijte uljem.

Pripremite pastu tako što pomešate senf, med, belo vino i začine.

Namažite svaku porciju pastom dok je ne potrošite. Stavite 2-3 lista lovora.

Pokrijte alu folijom za pečenje i pecite zečetinu u rerni na 230 stepeni oko 70-75 minuta.

Nakon toga skinite foliju i pecite još 15-20 minuta dok marinirani zec iz rerne ne dobije lepu koricu.

Pogledajte još važnih saveta za kuvanje domaćeg zeca i tačne instrukcije za pravilno mariniranje zeca. Pogledajte takođe kako da napravite zeca u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: