Način pripreme
Zeca isecite na porcije.
Marinirajte pola sata na sobnoj temperaturi u smesi za marinadu: paradajz (krupnije isečen), šargarepu (isečenu na trakice, celer, krupnije isečen, luk, isečen na velike krugove).
Propržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Napravite mlečni sos. Sipajte pavlaku u malu posudu.
Umutite jaje. Sipajte pšenično brašno i promešajte.
Suve kajsije isecite na pola.
Isecite oprane pečurke na tanke kriške. Isecite povrće krupnije, tako da se prilikom dinstanje ne pretvore u kašu.
Promešajte sa komadima zečetine. Dodajte kapar. Posolite po ukusu.
Dodajte biber i mrvljeni lovorov list.
Pržite na tihoj vatri oko 15 minuta ukusni frikase.
Ukoliko je potrebno dodajte vodu ili bujon.
Nakon pola sata dodajte maslac i stavite da se krčka 1.5-2 sata.
Frikase od zečetine sa kaprom možete servirati kuvan i začinjenim miksom crvenog i blanširanog pirinča.