Krambl sa kruškama medom i orasima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78883
07/09/2019
"Ima nečeg magično ukusnog u kombinaciji kruški sa medom i orasima "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kruške se očiste od semenki i iseku se na tanke kriške. Poređaju se na dno prethodno namazane posude za pečenje prečnika 26-28 cm.

Kruške se prelivaju medom ili javorovim sirupom i vinom i peku se 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za to vreme pomešajte brašno, ovsene pahuljice, šećer i maslac, isečen na male kocke i promešajte prstima dok se ne dobiju mrvice. U mrvice dodajte sitno istucane orahe i filetirane bademe.

Zapečene kruške se prekrivaju narendanom čokoladom, nakon toga maslac mrvicama i orašastim voćem.

Krambl se peče 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Servira se sa umućenom pavlakom ili sladoledom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar