Način pripreme
Jednostavan i neobično ukusan Veganski krambl sa jabukama i kruškama kojeg možemo da pripremimo u nekoliko koraka:
*šolja za čaj za merenje količine proizvoda i sa zapraminom od 250 ml.
1. Gulimo i sečemo na male kockice - jabuke i kruške.
2. U voće dodajemo smeđi kristal šećer, cimet i malo tipskog brašna i promešamo.
3. Raspoređujemo voće u tepsiju koju smo prethodno namazali šarlanom (nerafinisano suncokretovo ulje) i posuli s malo brašna.
4. U posebnoj posudi pomešamo fine ovsene pahuljice, tipsko brašno, smeđi kristal šećer, sodu, vanilu. Postepeno dodajemo i šarlan tako što trljamo suvu smesu dok se ne dobiju sipkave mrvice.
5. Sipkavu smesu ravnomerno posipamo - po voću u tepsiji.
6. Pečemo krambl na 180 stepeni otprilike 40-45 minuta.
I voćni kolač je gotov! Sipkavi kolač, odgovarajuć i za post. Sočan i istovremeno hrskav - odlična kombinacija!
Neobično ukusno!