Način pripreme
Isecite maslac na male parčiće i stavite u zamrzivač na desetak minuta da se dobro ohladi. Za to vreme prosejte brašno sa solju. Dodajte maslac i blenderom ili rukama ga pretvorite u mrvice. Dodajte ledenu vodu, zamesite brzo testo, uvijte ga u prozračnu foliju i stavite ga u frižider na 15 minuta.
Izvadite maslac testo na nabrašnjenu površinu i razvijte ga u krug, tako da je prečnik testa veći od dna posude za pečenje. Postavite posudu i ponovo stvite na 15 minuta u frižider.
Pokrijte testo papirom za pečenje, odozgo stavite pasulj ili drugu težinu i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Sklonite težinu i pecite još 15 minuta dok testo ne porumeni.
Izvadite iz rerne da se ohladi, dok pravite nadev. Umutite jaja viljuškom, dodajte pavlaku, sveže mleko, narendan sir i začine. Isecite pečurke na tanke kriške, luk - na polumesece, a paradajz - na krugove.
Poređajte povrće preko testa, prelijte smesom od jaja i pavlakom i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.
Ostavite gotov kiš da se ohladi 15 minuta pre nego što ga isečete i servirate.