Način pripreme
Vodu stavljamo da provri i u nju dodajemo maslac i so. Stavljamo i brašno i mešamo neprestano drvenom kašikom. Kad testo počne da se odvaja od posude, skidamo sa vatre. Dodajemo jedno po jedno jaje i nastavljamo da mešamo da dobijemo homogenu kašu.
Od nje uzimamo male količine uz pomoć kašike i testo pržimo u maslacu. Druga varijanta je da koristite veliki levak umesto šprica.
Možete takođe napraviti špric tako što odsečete ugao na pravougaonoj polietanolskoj koverti i nakon toga da napunite smesu unutra, posle da stavite u ugrejanu masnoću.
Tulumbice, napravljene na ovaj način neće imati izgled kao one iz prodavnice, ali ukus se neće razlikovati. Pržene tulumbe vadite rešetkastom kašikom.
Prelijte hladnim sirupom pripremljenim od ugrejane vode, soka od limuna, šećera u prahu i vanilin šećera. Stavite u frižider na 4-5 sati i nakon toga servirajte.