Tart sa bananama

SlavicaSlavicaPočetnik4
15/10/2019
"Tart za svaku sezonu, neverovatno ukusan "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • šećer - 100 g
  • maslac - 200 g
  • brašno - 300 g
  • za krem
  • žumanac - 4 kom
  • jaja - 2 kom
  • mleko - 500 ml
  • gustin
  • aroma vanile
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • za nadev
  • banane - 5 kom
  • karamel
  • za šlag
  • slatka pavlaka - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo sve sastojke pripremiti i izvagati, a hladan maslac iseći na listiće da je lakše utrljati u brašno. Prosejati brašno, pa dodati sve sastojke i zamesiti da maslac upije u brašno. Testo ne treba mijesiti predugo, jer postane žilavo.

Oblikovati u loptu i zamotati u foliju i staviti u frižider na 1 h. Nakon hlađenja razviti testo i njim obložiti kalup za tart. Uključiti rernu na oko 200 stepeni, dno izbosti viljuškom i peći oko 15 min, dok testo ne postane zlatno-braon boje.

Za kremu izmiksati žumance sa šećerom i jajima i dodati gustin, a mleko staviti da prokuva, pa mu postepeno dodavati smesu od šećera i žumanaca. Uliti malo vrućeg mleka u smesu, kako bi se istempirala i dodati aromu vanile. Mešati dok se ne zgusne. Slatku pavlaku razmutiti mikserom i dodati ohlađenu kremu od vanile.

Krem staviti na pečeno tijesto, a izrezane banane na kolutove poredati preko krema. Zatim preko banana posuti preliv od karamela, a potom izmiksati slatku pavlaku i staviti na vrh tarta.

Staviti u frižider da se ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar