Način pripreme
Narendajte maslac na krupno renda. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite sve temeljno rukom dok se ne dobiju mrvice.
Dodajte žumanca, šećer u prahu, so i vanilu. Zamesite testo.
Stavite testo u najlon kesu ili ga uvijte u najlon foliju i stavite ga u frižider na 30 minuta.
Razvijte testo između dva sloja najlona. Jednostavno odsecite kesu u kojoj ste pravili testo.
Korišćenje najlona olakšava premeštanje testa u kalup za pečenje.
Oblikujte tart, sklonite najlon i ispecite u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatast.
Izvadite tart iz rerne. Ohladite blago i pažljivo odstranite kalup.
Umutite pavlaku u gust krem. Napunite tart i zagladite.
Isecite oljuštene banane na kolutove. Poređajte kolutove preko pavlake.
Rastvorite želatin po uputstvu na pakovanju. Dodajte šećer. Nakon što počne proces želiranja odmah prelijte banane, da ne pocrne.
Prepremljen tart stavljamo u tanjir i dobro ohladimo! Serviramo hladan! Prijatno!