Sangrija sa breskvama i višnjama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
01/11/2019
"Da li neko zna kada zvanično počinje sezona sangrije ili počinje kada mi odlučimo "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer se preliva vodom. Četvrtina kore limuna i pomorandže se narenda i dodaje se u vodu sa šećerom.

Skuva se šećerni sirup, a čim voda provri kuva se na laganoj vatri 5 minuta.

Sklanja se sa ringle, ostavlja se da se ohladi i ostavlja se u frižider na 4 sata. Breskve se operu i iseku se na veoma tanke kriške.

Višnje se očiste od koštica. Pomorandža se iseče na sitno. Isečena pomorandža, višnje i breskve se pomešaju i ostavljaju se sat u frižideru.

U šećerni sirup se dodaje vino i konjak. Voće se rasporedi u ohlađene čaše i odozgo se preliva tečnošću iz frižidera.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar