Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa višnjama i plazmom

Čizkejk sa višnjama i plazmom

IrenaIrena
Početnik
18729777
Čizkejk sa višnjama i plazmom
Fotografije: Irena
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Šta mislite o tome da napravimo klub ljubitelja čizkejka?"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • plazma keks - 300 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • margarin za kolače - 150 g
  • mleko - 100 ml
  • Za fil od sira
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 150 g
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • krem sir - 500 g, neslani
  • želatin - 50 g
  • voda - 50 ml
  • Za preliv od višanja
  • višnje - 300 g
  • voda - 300 ml
  • šećer - 7 supenih kašika
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremiti koru za čizkejk mešanjem keksa, šećera u prahu, otopljenog margarina i mleka. Masu rasporediti na dno modle i staviti u frižider.

Želatin za pripremu fila od sira potopiti u vodu i ostaviti nekoliko minuta da nabubri. Zatim ga otopiti na pari.

Mikserom umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, šećer u prahu i neslani sir. Nastaviti sa mućenjem dok se svi sastojci ne sjedine.

U otopljeni želatin dodati 2-3 kašike fila i pomešati, pa uliti ovu smesu u fil i sve dobro umutiti.

Rasporediti fil od sira preko kore od keksa i vratiti u frižider.

Za pripremu voćnog preliva višnje usitniti u multipraktiku, pomešati ih sa šećerom i vodom, pa staviti na šporet. Nakon što proključaju kuvati desetak minuta i po potrebi skidati penu sa površine.

Želatin pripremiti na isti način kao za fil od sira, pa ga uliti u vruć preliv od višanja. Pažljivo rasporediti voćni preliv preko fila od sira i ostaviti čizkejk nekoliko sati u frižideru.

Pre posluživanje čizkejka sa višnjama skinuti kalup i seći kolač na trouglaste parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: