Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Gratin s paradajzom i krastavcima

Gratin s paradajzom i krastavcima

MarianeMariane
Džedaj
14947
Gratin s paradajzom i krastavcima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Mirno možete da ih krstite Đuvečare sa čedrom, tako će svi znati tačno koliko ćete ih ukusno ugostiti"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad
  • paradajz - 325 g
  • prezle - 125 g
  • sir - 50 g, čedar
  • beli luk - 1 čen
  • menta - 1 - 2 lista, sveža
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite krastavac i odstranite semenke nakon čega ga isečete na polu mesece.

Pomešajte sa paradajzom isečenim na kocke, začinite solju i biberom i rasporedite smesu u četiri odvojen posude.

Pomešajte prezle sa narendanim čedar sirom i izgnječenim belim lukom. Promešaje i pospite svaku porciju.

Kuvajte ih po 8-10 minuta na punoj jačini, nakon čega ih zapečete na prethodno zagrejanom grilu dok ne dobiju zlatastu preplanulost. Pre serviranja pospite mentom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: