Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa povrćem, kiselim krastavcima i maslinama

Svinjetina sa povrćem, kiselim krastavcima i maslinama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Svinjetina sa povrćem, kiselim krastavcima i maslinama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
06/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Dva sata smo stajali pored rerne, čekajući da jelo stigne. To su nam bila dva najlepša sata u životu."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g
  • luk - 3 struka praziluka
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 4 komada
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • paprika - 4 komada pečenih crvenih paprika
  • masline - 100 g
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • aleva parika
  • vino - 100 ml crvenog vina
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na manje snicle i prodinstajte na malo ulja.

Dodajte pečurke isečene na listiće. Sve to zajedno isipajte u đuveč, pa ubacite kisele krastavčiće i praziluk prethodno isečen na kolutiće.

Zajedno sa maslinama dodajte paprike isečene na manje trake.

Zatim sipajte vino, vodu i dodajte začine. Pažljivo promešajte i pokrijte poklopcem.

Pecite na 180-200 stepeni i jelo će biti gotovo nakon 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: