Način pripreme
Prisustvo kivija čini meso veoma nežnim i ukusnim.
Isečemo meso na zalogaje kao ra ražnjiće Jedan kivi izgnječimo na pive, drugi isečemo na sitne kockice i dodajemo u meso. Dodajemo luk, isečen na ivice, uključujući i pera od mladog luka, posolimo, posipamo belim biberom i hmeli-sunelijem (gruzijska smesa od različitih suvih začina).
U njoj se nalaze 2 supene kašike suvog majorana, 2 supene kašike suve mirođije, 2 supene kašike čubra, 2 supene kašike mente, 2 supene kašike suvog peršuna, 2 supene kašike izmrvljenog korijandera, 1 supena kašika piskavice, 2 supene kašike meksične mente ili tarosa, 1 kašičica mlevenog bibera, 1 kašičica šafrana, 2 srednje velika izmrvljena lista lovora.
Promešamo mesto za ražnjiće sa svim tim stvarima i ostavljamo da se marinira jedan sat u frižider ili 40 minuta na sobrnoj tempratura.
Nakon toga vadimo meso iz marinade, nanižemo na ražnjiće i pečemo na roštilju. Ukrašavamo prženim krompirom i salatom od povrća.