Lagana torta sa kivijem i bananama

LenkaLenka
Kuvar
762
856
2k
35
4
Lagana torta sa kivijem i bananama
Fotografije: Lenka
1 / 2
07/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
"Prema savetu nutricionista, ubacujemo više voća u svoju ishranu. Počinjemo sa ovim receptom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • maslac - 30 g
  • fil
  • mleko - 1 l
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 3 kom.
  • žumanca - 7 kom.
  • jaja - 2 kom.
  • gustin - 150 g
  • maslac - 125 g
  • voće
  • kivi - 500 g
  • banana - 2 kom.
  • dekoracija
  • slatka pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo sa pravljenjem kore. U posudu stavimo jaja, šećer i vanilin šećer pa mutimo par minuta, dok ne dobijemo svetli krem. Brašno i prašak za pecivo dodati i umutiti. Rastopiti maslac pa dodati u smesu.

Promešati pa nasuti u kalup obložen pekarskim papirom i peći na 200 stepeni 25 minuta. Preseći koru na dva dela.

Za fil umutiti žumanca i jaja, pa dodati gustin i isto umutiti. U šerpu staviti mleko, šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati žumanca, jaja i gustin. Iskljucite ringlu i mešati dok se ne zgusne. Dodati maslac i umutiti mikserom.

Oljuštiti voće i iseći na komadiće.

Na koru staviti jedan deo fila pa preko njega voće pa opet fil, pa koru i ponoviti postupak i na kraju staviti šlag napravljjen od slatke pavlake.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: