Način pripreme
Ova salata od škampa je iznenađujuće dobra kombinacija svežine i ukusa! Kombinuje slatkoću i laganu kiselost kivija sa delikatnim ukusom morskih plodova - škampa u kombinaciji sa mirisnim sirom i laganom pikantnošću bibera.
Započnite sa pripremom škampa da se ohlade. Naravno, mogu se kupiti i gotovi, blanširani, ali je uvek bolje da ih sami pripremite.
Prokuvajte vodu u loncu i stavite morske plodove unutra. Posle minut i po ili najviše dva (trebalo bi da postanu roze-narandžasti), izvadite ih rešetkastom kašikom i stavite u posudu sa ledom. Posle nekoliko minuta ih oljuštite, a po želji možete ostaviti nekoliko neoljuštenih škampa.
Listove salate operite, ocedite ili osušite. Isecite ih u veliku posudu.
Oljuštite i isecite dva kivija na tanke kolutove i stavite na zelenu salatu.
Dodajte sir isečen na kockice i očišćene škampe.
Zelenu salatu prelijte ukusnim dresingom od mešavine maslinovog ulja, sirćeta, soli, senfa i bibera.
Poslužite uz čašu dobrog belog vina, najbolje Rizlinga.
Prijatno uz svežu salatu sa kivijem i škampima!