Način pripreme
Umutite maslac da uđe vazduh. Dodajte šećer u prahu i jaje. Dobro promešajte i dodajte prosejano brašno. Umesite testo koje se ne lepi po rukama.
Uvijte ga u foliju i ostavite na hladnom oko 20 minuta.
Umutite pavlaku uz pomoć miksera na gust krem.
Od gotovog testa iskidajte loptice i oblepite ivice kalupa za mafine. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Izvadite tartalete iz kalupa i poređajte ih u odgovarajući poslužavnik. Ostavite da se ohlade.
Oljuštite kivi i i secite ga na komade. Na dno svake tartalete stavite po 1-2 parčića kivija. Odozgo napravite ružice od šlaga.
Preko šlaga ponovo poređajte komadiće kivija.
Prelijte želatinom, rastvorenim prema uputstvu na pakovanju.
Pospite šarenim šećernim lopticama.