Krambl sa borovnicama i šećerom Muskovado

20/11/2019
"I kugla sladoleda, i obavezno kugla sladoleda, je l da da ste zapamtili "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • šećer - 125 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 180 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • jaja - 1 komad
  • so - prstohvat
  • kora limuna - od 1 limuna
  • za nadev
  • borovnice - 200 g
  • šećer muskovado - 60 g
  • kukuruzni skrob - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite maslac na sobnu temperaturu na pola sata. Nasecite ga na kockice u posudu.

Dodajte sve sastojke za testo sa maslacem. Mešajte drvenom kašikom, dok se svi sastojci ne pomešaju i dok ne dobijete lepljivo testo.

Operite i osušite borovnice. Pomešajte ih sa šećerom i kukuruznim skrobom.

Polovinu testa stavite u tepsiju, koju ste prethodno namazali kravljim maslacem.

Rasporedite i prekrijte borovnicama. Ostalo testo iscepkajte odozgo na male komade.

Rernu zagrejte na 180-190 stepeni i krambl pecite oko pola sata dok se ne dobije zlatasta boja.

Izvadite i servirajte krambl sa borovnicama.

*Možete i da ga poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar