Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa bundevom

Krambl sa bundevom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
751958128
Krambl sa bundevom
Fotografije: Anonymous
1 / 4
09/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Topao ili hladan, kambl je uvek ukusan, ali najukusniji je sa kuglom sladoleda"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 - 600 g
  • brašno - 125 g
  • maslac - 100 g, hladan
  • šećer - 100 g + 2 supene kašike
  • ovsene pahuljice - 1/2 šolje, fine
  • orasi - 12 šolje
  • cimet - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendamo bundevu krupnije. U namazan pleh stavljamo bundevu, posipamo je sa 2 supene kašike šećera i cimetom, malo promešamo.

2. Uključujemo rernu na 180 stepeni.

3 .Maslac isečemo na kockice, pomešamo ga sa brašnom i šećerom. Počinjem sve da mesimo dok ne dobijemo mrvice. Posle dodajemo ovsene pahuljice i isečene orahe (može i mlevene, ali cilj je da se osećaju komadići). Pažljivo promešamo i pokrivamo bundevu dobijenom mrvljivom smesom.

4. Pečemo 45-60 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Krambl serviramo hladan, možemo dodati kuglu sladoleda, ali i ovako je dovoljno ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: