Krambl sa breskvama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
25/04/2018
"Lagan kolač, koji će naterati sve da vas sa zavišću pitaju kako ide recept "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano249
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • šećer - 1 šolja (225 g)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1/4 kašičice
  • cimet - 1/4 kašičice
  • brašno - 3 šolje (450 g)
  • maslac - 1 šolja (240 g), iseckan na kockice
  • jaja - 1 veliko, blago umućeno
  • za sloj sa breksvama
  • breskve - 5 komada, velike, oguljene i isečene na kockice
  • šećer - 1/2 šolje (110 g)
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • cimet - 1/4 kašičice
  • Za preliv
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • ekstrakt od badema - 1/4 kašičice
  • sveže mleko - 1 kašika (ili više, ako želite da preliv bude ređi)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suve sastojke i dodajte maslac, sve vreme mešajući. Pre toga blago umutite jaje i dodajte ga. Mešajte, dok ne dobijete testo koje se mrvi, a 1/2 od njega rasporedite na dno tave.

Pomešajte šećer, kukuruzni skrob, sok od limuna i cimet i dodjate im kockice breskve.

Dobijenu smesu isipajte preko testa i ravnomerno rasporedite. Preko posipajte preostalo testo.

Pecite na 180 stepeni, oko 50-55 minuta. Dobro ohladite.

Preliv /koji je po želji/ napravite, tako što ćete pomešati šećer u prahu sa ekstraktom od badema i mlekom.

Pre posluženja poprskajte kolač dobijenim prelivom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar