Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Čokoladni sufle sa tečnom sredinom Lind

Čokoladni sufle sa tečnom sredinom Lind

Čokoladni sufle sa tečnom sredinom Lind
Fotografije: Potrebitel#241402
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
8
"Nama su sline krenule čim smo pročitali naslov, za vas ne znamo - ali kako da ne krenu, ipak je reč o čokoladnom sufleu sa tečnim centrom Lind i o kugli sladoleda uz njega, eto to je raskoš"

Potrebni sastojci

  • čokoladne bombone - 8 do 10 komada LInd*
  • crna čokolada - 200 g /70 - 80% kakaa/
  • maslac - 220 g (190 za smesu + 30 za mazanje kalupčića/
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 270 g
  • brašno - 125 h
  • kakao - 50 g
  • šećer u prahu - za ukrašavanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte čokoladu i dodajte je u maslac.

2. Istopite ih na pari (dok pripremate druge stvari, čokolada ne sme da se hladi).

3. Umutite šećer zajedno sa jajima da blago pobeli (tekstura u obliku krema).

4. U već umućena jaja postepeno dodajte čokoladu (dobro mešajte), nakon toga dodajte brašno i kakao.

Lepo bi bilo da je smesa gusta (ako ste dobili ređu smesu, dodajte 1-2 prstohvata brašna i umutite mikserom).

5. Nauljite 8 kalupčića ( ja sam koristila kalupčiće za krem karamel), unutra možete da stavite prstohvat kakaa, pre nego što popunite kalup.

Do pola napunite kalupčiće. Stavite po 1 čokoladnu bombonu (po preporuci belu - čokoladni sufle postaje lepši kada se pomešaju dve čokolade) i napunite skoro do vrha.

6. Rernu zagrejte na 220 stepeni.

7. Sufle pecite 7-8 minuta.

8. Čokoladni sufle sa tečnim centrom Lind se poslužuje topao, može da se doda kugla sladoleda od vanile i da se ukrasi šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: