Način pripreme
Prosejemo kakao, ovseno brašno i prašak za pecivo, dobro izmešamo i dodajemo pastu od urmi (*natopljene u vrućoj vodi na otprilike 20 minuta i izblendane; ako ne želite da blendate, možete ih namočiti u vrućoj vodi na 20 minuta i da ih izgnječite viljuškom dok se ne pretvore u pastu) i mleko.
Veoma dobro mešamo i ako ispadne previše lepljivo, dodaje se malo mleka.
Zagrejte rernu na 200°С.
U kalupčić za mafine (silikonski ili metalni) stavljamo 1 supenu kašiku smese i čokoladnu bombonu po sredini.
Ako želite domaće čokoladne bombone, možete ih napraviti. Pomešajte 1 kašičicu kokosovog ulja, 1 kašičicu kakaoa i 1 kašičicu tečnog zaslađivača. Zamrznite ga na 20 minuta i oblikujte u lopticu.
Na nju stavljamo još 1 supenu kašiku smese i tako dok se smesa za čokoladni sufle ne potroši.
Pečemo otprilike 20 minuta u zagrejanoj rerni.
Zdrav čokoladni sufle može da se posluži sa sladoledom - unikatno bude!