Način pripreme
Pripremite okrugle kalupe u koje može da stane 200 ml i namažite ih maslacem. Pospite ih ravnomerno sa 2 supene kašike šećera.
Stavite mleko da se ugreje u šerpi na vatri i nakon toga dodajte izmrvljenu čokoladu. Kad mleko provri skinite sa vatre, stavite poklopac i nakon 2-3 minuta mutite smesu dok ne postane homogena.
Odvojite žumanca i belanca i prebacite 3 žumanca (presotale koristite u drugom receptu) u male posudice.
U dubokoj šerpi, na tihoj vatri, pomešajte kukuruzno brašno sa 3 supene kašike šećera i dodajte mleko sa čokoladom. Mutite dok se ne dobije glatka smesa, nakon toga povećajte brzinu i mutite dok se ne zgusne
Kad skinite sa vatre, pomešajte sa pavlakom, rumom, žumancima, nemojte prestajati da mutite. Poklopite i ostavite sa strane.
Ugrejte rernu na 230 stepeni i stavite unutra duboki pleh da se ugreje.
Belanca umutite na sneg sa preostalim šećerom. Nakon toga pažljivo pomešajte sa čokoladnom smesom.
Rasporedite u pripremljene kalupe i pecite između 8 i 10 minuta - sufle treba da naraste, a u sredini da ostane tečan.
Pečeni čokoladni suflei se vade, posipaju šećerom u prahu i serviraju odmah.