Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Čokoladni sufle sa rumom

Čokoladni sufle sa rumom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Čokoladni sufle sa rumom1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
4
"Sufle za majstore - nije lako da pripremiš, ali rezultat je prosto pomućuje um"

Potrebni sastojci

  • maslac - 15 g, bez soli na sobnoj temperaturi
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 225 ml
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 3 supene kašike, kukuruzno
  • pavlaka - 2 supene kašike, punomasna
  • rum - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 1 supena kašika, za posipanej
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite okrugle kalupe u koje može da stane 200 ml i namažite ih maslacem. Pospite ih ravnomerno sa 2 supene kašike šećera.

Stavite mleko da se ugreje u šerpi na vatri i nakon toga dodajte izmrvljenu čokoladu. Kad mleko provri skinite sa vatre, stavite poklopac i nakon 2-3 minuta mutite smesu dok ne postane homogena.

Odvojite žumanca i belanca i prebacite 3 žumanca (presotale koristite u drugom receptu) u male posudice.

U dubokoj šerpi, na tihoj vatri, pomešajte kukuruzno brašno sa 3 supene kašike šećera i dodajte mleko sa čokoladom. Mutite dok se ne dobije glatka smesa, nakon toga povećajte brzinu i mutite dok se ne zgusne

Kad skinite sa vatre, pomešajte sa pavlakom, rumom, žumancima, nemojte prestajati da mutite. Poklopite i ostavite sa strane.

Ugrejte rernu na 230 stepeni i stavite unutra duboki pleh da se ugreje.

Belanca umutite na sneg sa preostalim šećerom. Nakon toga pažljivo pomešajte sa čokoladnom smesom.

Rasporedite u pripremljene kalupe i pecite između 8 i 10 minuta - sufle treba da naraste, a u sredini da ostane tečan.

Pečeni čokoladni suflei se vade, posipaju šećerom u prahu i serviraju odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: