Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj činiji

Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj činiji

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Ako niste dobri u objašnjavanju, možete da kažete Volim te sa nekoliko svinjskh šnicli od vrata, pripremljenih na ovaj način"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 5 komada (oko 600 g) svinjske, od vrata, bez kostiju
  • biber
  • so
  • senf - 2 supene kašike
  • kečap - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • kari - 1 kašičica
  • vino - 1 šolja, belo
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kečap, senf, soja sos, maslinovo ulje, kari i polovinu belog vina. Lepo promešajte da dobijete homogenu marinadu. Začinite šniclu solju i biberom.

Poređajte u vatrostalnu činiju (preklopite malo, ako nema mesta). Prelijte lepo, uvaljajte u marinadu. Očistite i isecite na tanak polumesec.

Poređajte luk između svih svinjskih šnicli i preko njih. Poklopite poklopcem ili folijom i ostavite oko 1 sat sa strane.

Kad bude gotovo, skinite poklopac i prelijte preostalim belim vinom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta. Servirajte sa prilogom po želji gotove svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj činiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: