Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od jaja»Krem od jaja sa maskarponeom, čokoladom i muslijem

Krem od jaja sa maskarponeom, čokoladom i muslijem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krem od jaja sa maskarponeom, čokoladom i muslijem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Svima je potrebno da se počastimo s vremena na vreme - ovaj krem sa maskarponeom i čokoladom je pravi način da to uradimo"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • jaja - 2 komada, XL
  • žumanca - 1 komad
  • šećer - 130 g
  • sveže mleko - 75 ml
  • pavlaka - 50 ml, tečna, nezaslađena, 33 % mlečne masti
  • čokolada - 100 g, crna, 50 % kakaa za rastapanje
  • musli - 40 - 50 g ili izmrvljen bar
* merne jedinice

Način pripreme

1. Razbijte cela jaja i žumance u metalnoj posudi i u njih sipajte šećer. Stavite na paru na umerenu-tihu vatru i mutite mikserom na maksimalnoj brzini 6 minuta. Skinite sa vatre i mutite još dva minuta na istoj bezini.

2. Dobićete mekan i gust beli krem. U njega u delovima stavljajte maskarpone i mutite dok ne postane glatko.

3. Dobijeni nežni krem od jaja i maskarponea sipajte u 6 čaša i pospite hrskavim muslijem. Ja koristim sa šumskim voćem, što daje još više čari i mirisa kremu od jaja.

4. Pripremite čokoladni završetak, na tihoj vatri ili na pari ugrejte mleko i pavlaku i u rastopite čokoladu. Ovde mogu da dam neki savet - nemojte otvarati celu kutiju pavlake zbog 50 ml, možete zameniti maskarponeom, ako vam je ostalo 50 g. Rastopiće se isto i daće potrebnu gustinu.

5 Kad čokoladni sos postane gladak i savršen, sipajte ga u drugu posudu da se brže ohladi. Čim odstoji 30-40 minuta, malo će se zgusnuti.

6. Prelijte krem od jaja maskarponeom, čokoladom i muslijem i finim slojem čokoladnog sosa i pospite preostalim muslijem.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: