Način pripreme
1. Razbijte cela jaja i žumance u metalnoj posudi i u njih sipajte šećer. Stavite na paru na umerenu-tihu vatru i mutite mikserom na maksimalnoj brzini 6 minuta. Skinite sa vatre i mutite još dva minuta na istoj bezini.
2. Dobićete mekan i gust beli krem. U njega u delovima stavljajte maskarpone i mutite dok ne postane glatko.
3. Dobijeni nežni krem od jaja i maskarponea sipajte u 6 čaša i pospite hrskavim muslijem. Ja koristim sa šumskim voćem, što daje još više čari i mirisa kremu od jaja.
4. Pripremite čokoladni završetak, na tihoj vatri ili na pari ugrejte mleko i pavlaku i u rastopite čokoladu. Ovde mogu da dam neki savet - nemojte otvarati celu kutiju pavlake zbog 50 ml, možete zameniti maskarponeom, ako vam je ostalo 50 g. Rastopiće se isto i daće potrebnu gustinu.
5 Kad čokoladni sos postane gladak i savršen, sipajte ga u drugu posudu da se brže ohladi. Čim odstoji 30-40 minuta, malo će se zgusnuti.
6. Prelijte krem od jaja maskarponeom, čokoladom i muslijem i finim slojem čokoladnog sosa i pospite preostalim muslijem.
Neka vam je slatko!