Način pripreme
Bundevu možete peći bez šećera, ali po mom mišljenju je ukusnije ako se pospe sa nekoliko kašika braon šećera, prilikom pečenja se karamelzijuje.
Tako ukus krema postaje bogatiji. Treba da smanjimo količinu šećera koju ćemo koristiti.
I posle pravimo kao krem karamel. Lepo umutimo jaja sa šećerom, dodajemo mleko i aromatične začine. Kad stavimo i bundevu, stavljamo štapni mikser i pasiramo dok ne dobijemo glatku smesu.
Da bismo dobili krem od bundeve sa glatkom i nežnom strukturom, procedimo smesu, ali i da ne uradimo to nije nikakav problem.
Razlivamo smesu u vatrostalne posude i pečemo na pari na 150-160 stepeni.
Ja sipam toplu vodu u pleh i uključujemo na 200 stepeni oko 10 minuta, posle smanjujemo stepene. Pravimo to da bismo ubrzali proces pečenja, ali ne dozvoljavamo da voda provri i da krem ostane gladak bez rupica.
Nakon što se ohladi posipamo karamelizovanim kokosovim brašnom.
Od ove doze dobijamo između 8 i 10 gomilica sa kremom od jaja sa bundevom.