Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od jaja»Krem od jaja sa ananasom

Krem od jaja sa ananasom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem od jaja sa ananasom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
4
"Volimo netradicionalne stvari - odličan krem od jaja sa ananasom je jedno od njih"

Potrebni sastojci

  • ananas - 250 g + za ukras iz konzerve
  • sveže mleko - 440 g
  • jaja - 2 komad, XL ili 3 manja (gramaža 135 g bez ljuske)
  • šećer - 100 - 110 g
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 15 g
  • skrob - 35 g kukuruzni
  • brašno - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite ananas u blender zajedno sa malo mleka i kašikom soka iz konzerve. Stavite da se samelje dok ne postotane savršeno glatko. Po želji možete procediti kroz cediljku da biste bili sigurni da tvrdi delovi neće dospeti u krem, ako nije bio dobro očišćen od tvrde unutrašnjosti.

Za ovaj krem uvek koristim ananas iz konzerve, ali može i svež, ako je dovoljno sočan.

2. Ugrejte mleko sa šećerom na umerneoj vatri, a jaja umutite sa skrobom i brašnom, dodajte toplo mleko da smesa postane sočna.

3. Sipajte jaja sa skrobom u toplo mleko, dodajte vanilu, voćnu smesu i mešajte intenzivno 10-11 minuta, smanjite vatru da ne prelazi 90 stepeni. Na kraju dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.

4. Nemojte čekati da se krem zgusne previše, zato što će da se stegne. Rasporedite u male posudice i ostavite da se ohladi.

5. Ukrasite kriškama ananasa i čokoladnim tompusima, servirajte.

Ako želite da koristite krem za torte, eklere ili kolače i pokrijte streč folijom, tako da se dobro zalepi po površini i da se ne stvori tvrda korica. Možete direktno da sipate u špric i da stavite u frižider da se stegne

Veoma svež desert, koji spaja ukuse i nežnost običnog krema od jaja i egzoiku i svežinu ananasa. Ima kiselkastu notu, nije nametljiv, nego mnogo prijatan, atomat ananasa je takođe delikatan i nenametljiv. Probajte!

Neka vam je slatko sa ovim Kremom od jaja sa ananasom.

* Količina tečnosti je u gramima, jer sam ih merila kuhinjskom vagom. Razlika u mililitrima nije velika, nego je tačna za pripremu krema, nije potrebna u svrhu precizne mere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: