Način pripreme
1. Stavite ananas u blender zajedno sa malo mleka i kašikom soka iz konzerve. Stavite da se samelje dok ne postotane savršeno glatko. Po želji možete procediti kroz cediljku da biste bili sigurni da tvrdi delovi neće dospeti u krem, ako nije bio dobro očišćen od tvrde unutrašnjosti.
Za ovaj krem uvek koristim ananas iz konzerve, ali može i svež, ako je dovoljno sočan.
2. Ugrejte mleko sa šećerom na umerneoj vatri, a jaja umutite sa skrobom i brašnom, dodajte toplo mleko da smesa postane sočna.
3. Sipajte jaja sa skrobom u toplo mleko, dodajte vanilu, voćnu smesu i mešajte intenzivno 10-11 minuta, smanjite vatru da ne prelazi 90 stepeni. Na kraju dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.
4. Nemojte čekati da se krem zgusne previše, zato što će da se stegne. Rasporedite u male posudice i ostavite da se ohladi.
5. Ukrasite kriškama ananasa i čokoladnim tompusima, servirajte.
Ako želite da koristite krem za torte, eklere ili kolače i pokrijte streč folijom, tako da se dobro zalepi po površini i da se ne stvori tvrda korica. Možete direktno da sipate u špric i da stavite u frižider da se stegne
Veoma svež desert, koji spaja ukuse i nežnost običnog krema od jaja i egzoiku i svežinu ananasa. Ima kiselkastu notu, nije nametljiv, nego mnogo prijatan, atomat ananasa je takođe delikatan i nenametljiv. Probajte!
Neka vam je slatko sa ovim Kremom od jaja sa ananasom.
* Količina tečnosti je u gramima, jer sam ih merila kuhinjskom vagom. Razlika u mililitrima nije velika, nego je tačna za pripremu krema, nije potrebna u svrhu precizne mere.