Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Galet sa breskvama i bademima

Galet sa breskvama i bademima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Galet sa breskvama i bademima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"I na kafu ćemo vas pozvati, uz parče aromatičnog galeta s breskvama i bademima, počastićemo vas, i recept ćemo vam dati"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 195 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 1 kašičica, smeđi
  • voda - 2 supene kašike, hladna
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • breskve - 2 - 3 komada
  • šećer u prahu - 60 g, smeđi
  • skrob - 1 kašičica
  • limun - sok od 1 limuna
  • vanila - 1 komad
  • i još
  • bademi - 20 g, iseckani, sirovi
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i stavite ga u posudu. U njega dodajte prstohvat soli, hladni kravlji maslac, isečen na komade, 1 kašičicu smeđeg šećera u prahu i dve supene kašike vode.

Umesite meko puter testo. Obavijte ga streč folijom i stavite u frižider na 1-2 sata.

Breskve isecite na rezanca. Stavi teih u posudu, zalijte sokom jednog limuna, pospite 1 kaqšičicom skroba, vanile i sa 60 g smeđeg šećer au prahu. Dosta dobro promešajte sastojke.

Ohlađeno testo razvijte u krugove prečnika 26-28 cm na papiru za pečenje. Brsekve naređajte na razvijteno testo, na krajevima testo ostavite slobodno otprilike 3 cm.

Prebacite te krajeve preko voća. Prebačeno testo premažite svežim mlekom i pospite isecakanim bademima.

Voćnu pitu pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom, dok se ne dobije prijatna boja.

Ispečen galet sa breskvama ohladite na podmetaču.

Pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: