Način pripreme
Prosejte brašno i stavite ga u posudu. U njega dodajte prstohvat soli, hladni kravlji maslac, isečen na komade, 1 kašičicu smeđeg šećera u prahu i dve supene kašike vode.
Umesite meko puter testo. Obavijte ga streč folijom i stavite u frižider na 1-2 sata.
Breskve isecite na rezanca. Stavi teih u posudu, zalijte sokom jednog limuna, pospite 1 kaqšičicom skroba, vanile i sa 60 g smeđeg šećer au prahu. Dosta dobro promešajte sastojke.
Ohlađeno testo razvijte u krugove prečnika 26-28 cm na papiru za pečenje. Brsekve naređajte na razvijteno testo, na krajevima testo ostavite slobodno otprilike 3 cm.
Prebacite te krajeve preko voća. Prebačeno testo premažite svežim mlekom i pospite isecakanim bademima.
Voćnu pitu pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom, dok se ne dobije prijatna boja.
Ispečen galet sa breskvama ohladite na podmetaču.
Pospite šećerom u prahu.