Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije sa bademima i likerom

Gurabije sa bademima i likerom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Gurabije sa bademima i likerom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Ne štedite na likeru - upravo u njemu je tajna ukusnih gurabija"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • maslac - 250 g
  • bademi - 150 g
  • med - 2 kašike
  • liker mastika - 75 ml
  • vanila - 1 mahuna
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte bademe na sitno. Pomešajte ih u posudi sa brašnom i šećerom u prahu.

U drugoj posudi umutite maslac sa medom i semenkama vanile. Dodajte na sitno isečenu koru limuna i liker mastika. Ujedinite dve smese i oblikujte meko testo. Ako je neophodno ohladite testo nekoliko minuta u frižideru.

Oblikujte gurabije uzimajući količinu testa veličine oraha. Stavite ih u posudu za pečenje preko papira za pečenje i pritisnite ih prstom da oblikujete udubljenja u kolačima.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 165 stepeni 18-20 minuta. Sipajte šećer u prahu u posudicu i uvaljajte gotove gurabije u njega dok su još vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: