Način pripreme
Ulje se zagreva u tiganju i luk isečen na sitno se zaprži u njemu. Dodaju se spanać i bujon od povrća. Stavlja se poklopac i ostavlja se da se spanać odmrzne. Začinjava se biberom i belim lukom.
Procedi se. Ostavlja se da sd ohladi u cediljki. Blagim pritiskom se odstrani preostala tečnost od spanaća.
Lisnato testo se vadi iz frižidera i ostavlja se da se blago odmrzne.
Rerna se uključuje na 175 stepeni.
Paradajz se iseče na parčiće i preliva se vrućom vodom. Ostavlja se da odstoji tako nekoliko minuta i nakon toga se ljušti. Sklanja se sredina i ostatak se seče na kocke. Feta sir se usitni.
Spanać, paradajz i sir se poređaju po sredini testa.
Krajevi testa štrudle od spanaća se poklapju i prlepljuju pomoću malo vode.
Prethodno može da se odseče malo testa za ukras. Rolat od spanaća se peče oko 30 minuta na rednjem nivou rerne.