Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom. Mleko stavljamo da provri i skidamo sa vatre. Dodajemo griz, prašak za pecivo, vanilu, izrendanu koru limuna i jaja umućena sa šećerom.
Promešam dok se ne dobije homogena smesa. Vraćamo ponovo na vatru da provri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
U prethodno namazan pleh stavljamo pola kora, između svake mažemo rastopljeni maslac. Sipamo krem preko prvog sloja kora i poravnamo.
Poređamo drugu polovinu kora na isti način, ponovo mažemo između njih. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo (oko 30-40 minuta).
Gotov kolač se ostavlja da se potpuno ohladi. Sastojci za preliv se stavljaju na vatru da vru oko 5-6 minuta. Toplim prelivom se preliva slatka pita (Galatkoboureko), koju smo prethodno isekli na kockice. Ostavljamo u frižideru na bar 12 sati da upije sirup.
Serviramo posutu cimetom. Možete servirati i malo ugrejanu ili iz frižidera.