Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava od lisnatog testa

Baklava od lisnatog testa

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Baklava od lisnatog testa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Najteže kod ovih baklava od lisnatog testa je da sačekate 1 noć da upije sirup, nepodnošljivo teško je"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (800 g)
  • orasi - 250 g samleveni
  • za preliv
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 3 i 1/2 šolje
  • limun - izrendana kora jendog limuna + 1 supena kašika sveže isceđenog limuna
  • vanila - 1 ampula ili 2 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šećer i vodu za peliv i ostavite da vru oko 10 minuta. Na kraju dodajte koru od limuna, sok i vanilu. Ostavite šećerni preliv da se dobro ohladi.

Ostavite dva lista lisnatog testa da odstoje i isecite svako parče na 3 odvojena dela po dužini. Pospite preko svake trakice sitno iseckane ili samlevene orahe. Uvijte u čvrst rolat i poređajte u namazan pleh.

Kad ih poređate u pleh uz pomoć oštrog noža isecite male baklave debljine do 2 cm. Stavite ih da se peku u ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kad ih izvadite iz rerne, odmah prelijte hladnim prelivom i ostavite da odstoje bar jednu noć pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: