Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla od jabuka na tiganju za 10 minuta

Štrudla od jabuka na tiganju za 10 minuta

Štrudla od jabuka na tiganju za 10 minuta
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
5
"Jedinstveni predlog za ljubitelje štrudle - raskošna štrudla, pripremljena za samo 10 minuta u tiganju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 5 komada
  • ulje - 40 ml
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • orasi - 1 šaka
  • cimet - 1 ravna kašičica
  • šećer - 3 supene kašike
  • jabuke - 2 velike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo ulje i rastopljeni maslac u čaši. Oprane jabuke oljuštimo i krupnije izrendamo.

Posipamo šećerom i cimetom, pomešamo sa smesom. Pušta sok koji malo ocedimo. Uzimamo jednu koru i namažemo četkom smesu ulja i maslaca. Posipamo nadevom od jabuka po celoj kori, odozogo posipamo sa malo krupnije mlevenih oraha i po užoj strani uvijamo rolat, a njega na ružu.

Teflonski tiganj dobro namažemo masnoćom i poređamo dobijene ruže. Odozgo takođe namažemo masnoćom. Ja sam uljučila ringlu na 4 stepen i stavila tiganj.

Poklopimo i pečemo štrudlu, nakon 2-3 minuta protresemo tiganj, skidamo poklopac i viljuškom podižemo da vidimo da li je dobro pečemo.

Kada postane zlatno, okrećemo poklopcem i pečemo još 4-5 minuta sa druge strane. Vadimo na tanjir i posipamo šećerom u prahu.

Jedemo hrskavu, ukusnu i jednostavnu štrudlu za samo 10 minuta. U originalu je pripremljena za 5, ali kod mene je 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: