Način pripreme
Pomešamo ulje i rastopljeni maslac u čaši. Oprane jabuke oljuštimo i krupnije izrendamo.
Posipamo šećerom i cimetom, pomešamo sa smesom. Pušta sok koji malo ocedimo. Uzimamo jednu koru i namažemo četkom smesu ulja i maslaca. Posipamo nadevom od jabuka po celoj kori, odozogo posipamo sa malo krupnije mlevenih oraha i po užoj strani uvijamo rolat, a njega na ružu.
Teflonski tiganj dobro namažemo masnoćom i poređamo dobijene ruže. Odozgo takođe namažemo masnoćom. Ja sam uljučila ringlu na 4 stepen i stavila tiganj.
Poklopimo i pečemo štrudlu, nakon 2-3 minuta protresemo tiganj, skidamo poklopac i viljuškom podižemo da vidimo da li je dobro pečemo.
Kada postane zlatno, okrećemo poklopcem i pečemo još 4-5 minuta sa druge strane. Vadimo na tanjir i posipamo šećerom u prahu.
Jedemo hrskavu, ukusnu i jednostavnu štrudlu za samo 10 minuta. U originalu je pripremljena za 5, ali kod mene je 10 minuta.