Način pripreme
U posudu stavite mleveni keks, kakao, kokosove strugotine, maslac, slatko i sveže mleko.
Sve izmešati i rukama mesiti smesu za kakao stene dok ne dobijete jednoličnu, homogenu spojenu smesu. Ako vam je smesa suva, možete dodati još malo svežeg mleka da testo bude malo vlažno na dodir.
Rukama formirati stene, od ove mešavine se u proseku dobije oko 12 komada malih stena.
U posudi istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Svaku stenu umočite u čokoladu i na kraju ih pospite kokosovim brašnom.
Retro kolači su odmah spremni za jelo, ali ih možete ostaviti u frižideru da se ohlade i stegnu.
Napomene: Slatko od višanja u receptu nije obavezno, ostalo mi je malo u frižideru i stavila sam ga, ali je postalo mnogo slađe. Možete koristiti slatko od jagoda ili od drugog voća po izboru, a ako odlučite da uopšte ne stavljate slatko, moraćete da dodate 2 - 3 kašike šećera u prahu da dodate slatkoću vašim omiljenim slatkim stenama za 10 minuta.