Način pripreme
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Oljuštite i narendajte jabuke na krupno rende.
Odvojeno pomešajte prosejano brašno sa cimetom, prašak za pecivo i vanilu.
U posudi umutite mikserom jaja sa šećerom u vazdušast krem. U mlazu dodajte ulje uz neprestano mešanje.
Dodajte pomešane suve sastojke u etapama, uz neprestano mešanje špatulom.
Na kraju dodajte narendane jabuke i mešajte.
Sipajte smesu u uljem namazan kalup za kolač i stavite kalup u zagrejanu rernu.
Pecite oko 40-45 minuta dok ne bude gotovo proveravajući drvenom čačkalicom. Izvadite kalup iz rerne i ostavite deset minuta da se prohladi.
Izvadite kolač od jabuka, okrećući ga u odgovarajući tanjir i pospite šećerom u prahu. Aromatičan, mekan i veoma ukusan kolač!