Način pripreme
Pažljivo operem jabuke i očistim od drški. Ne ljuštim koru, samo isečem tvrdi deo oko drške.
Voće isečem, ali ne previše sitno. U šerpi ga pomešam sa šećerom i 3 šolje vode i stavljam na šporet. Možda vam se čini da je količina šećera mala, ali moje kaki jabuke su veoma slatke. Možete promeniti odnos u zavisnosti od vašeg ukusa.
Kad je voće napola skuvano, krupnije komade sameljem pasatorom. Dodam štapić cimeta, muskatni oraščić i koru limuna. Ne ostavljajte lonac bez nadzora - porodica će verovatno biti primamljena mirisima.
Ova marmelada se relativno brzo zgusne – budite oprezni!
Kada se dovoljno zgusne, sklonim sa ringle, dodajem limunsku kiselinu i promešam gotovu marmeladu.
Marmeladu od kaki jabuka sipam u suve tegle i okrenem poklopcima na dole da se ohladi.
Takođe pogledajte za šta je korisna kaki jabuka i naučite kako da koristite semenke kaki jabuke.